Per Fumum :: Impresje o perfumach Strona GłównaPer fumum. Internetowy magazyn o perfumach
FAQ  Szukaj  Użytkownicy Rejestracja  Album  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Escentric Molecules 01
Autor Wiadomość
Annie 
Duba Smalona

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 1:13 pm   

elve napisał/a:
i to nie dlatego, że nie mam zasłon w domu :x

o matko! jaka zła myśl zakołatała i szturmem pokonała drzwi. Wstyd transparentny wypalił mnie do cna :oops:

Widać Durbano zadbał o równowagę w naturze.

Mówiąc o słowach chodziło mi raczej o ich wpływ na różnicowanie się wrażeń zapachowych (ulotnych, niedających się łatwo przyszpilić, maniących zmysły) niż samą detekcję (przy której mamy wybór TAK - NIE, czuję - lub nie). Przykład pierwszy z brzegu: Cardinal, nie wiem, jakbym fikołkowała, zawsze wyczuję tam skurwysyństwo, o którym napisała Toccata, Avignon już na zawsze pozostanie stęchłą szmatą, a Molekuły - syjamskim duchem.

Ale o jeszcze coś innego mi chodziło - nie wiem, czym dla Was jest "słodkie", "martwe" (w stosunku do zapachu, nie fizjologii), "męczące"... Dla mnie "przepełnieniem" jest posiadanie 5 kontaktów na gg, dla Was - 120.
Ja wiem, że w przypadku zapachów niemożnością jest obiektywna miara, że cenna jest subiektywna perspektywa, itd, itd...
Ale czasami mam ochotę porzucić tę przypadkowość i czegoś się uchwycić i nie pogłębinować w otchłaniach czystych impresji. Ale zupełnie nie wiem, jak.

Czy potraficie wyczuć zapach blokując przy tym słowa i wyobraźnię?

elve
Pomocnik wędzarza

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 5:54 pm   

Cytat:
o matko! jaka zła myśl zakołatała i szturmem pokonała drzwi
cożeś tam wykoncypowała, diewoćka? ;)

z tą niemożnością wejścia w czyjś mózg - to jak ze wszystkim, nawet z kolorami. nie mam żadnej pewności, że Twoje czarne forum z białymi literami wygląda tak samo jaki moje, nie mówiąc już o takim hardkorowcu wśród kolorów, jakim jest czerwień! ale wystarczy jeszcze trochę utrzymać się na powierzchni życia, kiedyś będziemy dla zabawy wymieniać się umysłami w jakimś-tam-zakresie, by nie utracić do końca własnej świadomości, tylko polizać bycie kimś innym bez zatracenia siebie.
czy gdybym weszła w Twoje kategorie i postrzeganie to w ogóle byłabym jeszcze mną? czy zauważyłabym zmianę? mogłabym porównać?

Cytat:
Czy potraficie wyczuć zapach blokując przy tym słowa i wyobraźnię?
tak, tylko po co? dla mnie to jest odzieranie czucia z całej przyjemności. no, prawie całej (pomyślała, wąchając molecule 02 rezydujące na ręce)

Annie 
Duba Smalona

Wysłany: Sro Cze 25, 2008 12:10 am   

elve napisał/a:
cożeś tam wykoncypowała, diewoćka? ;)

Jest port wielki jak świat, co się zwie Amsterdam,
marynarze od lat zdrowie pań piją tam

czasem życie zależy od tego, czy kobieta podczas nieobecności męża zasłoni okna bądź też pozbędzie się zasłon ;)

elve napisał/a:
czy gdybym weszła w Twoje kategorie i postrzeganie to w ogóle byłabym jeszcze mną? czy zauważyłabym zmianę? mogłabym porównać?

oczywiście! byłabyś Elve z narzuconą percepcją Annie :D

elve napisał/a:
tak, tylko po co? dla mnie to jest odzieranie czucia z całej przyjemności. no, prawie całej (pomyślała, wąchając molecule 02 rezydujące na ręce)

To aż się boję zapytać, czym jest w takim razie zapach.

Annie 
Duba Smalona

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 1:22 pm   

coś się niedobrego dzieje z Iso E Super

wiecie coś więcej?

nawet nie spodziewałam się, że w Incensach też siedzi :tuptup:
(choć będę się upierać, że Zagorsk go wykruszył :> )

Annie 
Duba Smalona

Wysłany: Sob Mar 07, 2009 1:02 am   

Helga znów świeci --> Iso E Super

a ja doszłam do wniosku, że czarny Adidas musi mieć w sobie spore ilość Iso. Łaziłam ostatnio w płaszczu (sztuczne futro), na którego kołnierz lubię smyknąć kilka Molekuł - Fivka, pamiętasz? :D - no i cały czas przywiewało mi Adidasa :?

Fivka
Starszy palacz

Wysłany: Sob Mar 07, 2009 12:15 pm   

tak.pamiętam,ale nigdy nie przyrównałabym zapierniczających na Tobie czy futerku :lol: Molekuł do Adidasa(nawet nie wiem jak pachnie)...och,obwąchałabym Cię z rozkoszą po raz wtóry :happy:

Annie 
Duba Smalona

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 12:32 am   

nie - one wówczas pachniały molekułowo.
Ten Adidas (ach! mam sentyment, dzieci chciałam rodzić - ja!! - mojej miłości, która nim pachniała :lol: ) wychylił łePek dopiero w tym tygodniu.

kolejna tajemnica Iso - jak? skąd? pojawił się ten zapach na futerku...

Toccata
Duba Smalona

Wysłany: Wto Mar 10, 2009 4:18 pm   

Naprawdę chciałaś mieć "tumora"? :x

Annie 
Duba Smalona

Wysłany: Wto Mar 10, 2009 6:37 pm   

Miałam 14 lat i byłam pod zgubnym wpływem rówieśniczek, które już intensywnie planowały otoczyć się gromadą pisklątek.

Dziś tumorom mówię zdecydowane NIE.

Odpowiedz do tematu